Andreas Bille Brahe var tæt på at smide håndklædet i ringen, da coronakrisen havde sendt hans to vandrehjem på Bornholm til tælling. Men han holdt heldigvis ud, og med hjælp fra Sparringspartnerne har Andreas i dag en sund forretning med rekordmange forudbestillinger for 2022. Han beskriver forløbet med Sparringspartnerne som en game changer.

Andreas Bille Brahe kom til Bornholm for 19 år siden med sin familie. Han var 34 år og arbejde som bibliotekar og programmør, men som årene gik voksede den bornholmske natur på ham. Så da han i 2017 fik tilbudt at overtage forpagtningen af Rønne og senere Hasle vandrehjem, slog han til. Det gik godt med at drive vandrehjem de først år, indtil corona ramte Bornholm og resten af verden i 2020.

”Min forretning er todelt med vandrehjem for turister og lejrskoler. Og lejreskoledelen, som typisk ligger i efteråret, gik helt galt i 2020 og 2021. Sommerperioderne med turister gik nogenlunde, men det vejede ikke op for, at forretningen blev fuldstændig smadret. Det var samlet set en katastrofe,” siger Andreas.

Andreas kæmpede sig gennem perioden, men i 2021 var han på sammenbruddets rand. Han havde mistet overblikket over sin forretning og sin økonomi. Og han havde mistet sit personlige overskud samt troen på fremtiden. Han overvejede at kaste håndklædet i ringen og lægge sin drøm på hylden efter blot fem år. Men så foreslog Andreas’ onkel ham, at han kontaktede Sparringspartnerne for hjælp.

Sparringspartnerne blev en game changer

Andreas tog fat i Sparringspartnerne, og der blev igangsat et forløb med Niels Buchholst, formand for Sparringspartnerne. Sammen gennemgik Niels og Andreas forretningen, økonomien og udfordringerne, og det gav Andreas overblikket tilbage. Han begyndte nu igen at se lyst på fremtiden.

Andreas fik en ny revisor tilknyttet sin virksomhed, som kom fra Sparringspartnernes netværk. Sammen med den nye revisor er Andreas nu i gang med at omlægge sine papirbilag til online dokumenter samt at omlægge virksomheden til et ApS. Andreas siger om sit forløb med Sparringspartnerne:

”Hjælpen har været en game changer. Jeg er kommet ud af sumpen, og der er tændt en ild i mig. Jeg svinger rigtig godt med min nye revisor, og jeg interesserer mig i højere grad for økonomien i min virksomhed. På et år er jeg gået fra at være tæt på nedlukning til at have en sund forretning.”

Fuld ordrebog og flere medarbejdere

Udsigterne for 2022 er meget lovende, fortæller Andreas. Hans vandrehjem oplever eksempelvis i år det højeste antal forudbestillinger nogensinde. I dag ansætter Andreas medarbejdere, og han er kommet væk fra driften, så han kan fokusere på udvikling. Han er sikker på, at der er mange andre virksomheder som hans, der ville have glæde af et forløb med Sparringspartnerne:

”Sparringspartnerne er ikke et quickfix. Min forretning skulle forandres, men det handlede først og fremmest om en forandring i mig. Jeg skulle finde en tro på mig selv og se lysere på tingene. Hjælp til selvhjælp, kan man sige. Og så har Niels jo et rigtig godt netværk, som jeg fik min nye revisor gennem.”

Andreas fortæller, at han nu har overskud til at være den leder for sine ansatte, som han ønsker. Og så har han fået overskud til at programmere et administrationssystem for lejrskoler. Det nye lejrskoleintra fungerer som et community, som alle kan bruge, og Andreas har modtaget EU-støtte til projektet.