I Bredgade i København, lige imellem Amalienborg og Marmorkirken, finder man TeamKompagniet – en privat virksomhed, som arbejder med at udvikle teamsamarbejde og teamkultur, blandt andet gennem dialogskabende værktøjer, teamcoaching og workshops.

TeamKompagniet fakta– Det kræver en særlig opmærksomhed og vilje at få det fulde udbytte af teamets ressourcer og potentialer.
Vores kunder er både offentlige og private virksomheder samt NGO’er. I øjeblikket arbejder vi på folkeskoleområdet og er meget optagede af samarbejdet mellem lærere og pædagoger, fortæller Anders Thise Holm, som er partner i TeamKompagniet.

TeamKompagniet er en ung virksomhed og i spidsen står tre akademikere. Det hele startede da Sofie Worm Tighe og Emilie Eie Christensen skrev speciale om udvikling af tværfagligt teamsamarbejde. Under specialet arbejdede de tæt sammen med ledelsen i den organisation de skrev speciale om, og der kom hurtigt en aftale i stand, om at fortsætte samarbejdet og teamudviklingen efterfølgende. Derfor sprang de to direkte fra studielivet ud som selvstændige. For knap et år siden kom Anders Thise Holm med som partner.

Som nyuddannede har der været flere udfordringer ved at starte op som selvstændige.

– Én udfordring har været overgangen fra studiet til arbejdslivet. I vores tilfælde har det betydet en stor grad af frihed, som på den ene side er uvurderlig fantastisk, men på den anden side også en kilde til usikkerhed og uforudsigelighed. I TeamKompagniet er der ikke en vejleder, som kan holde os på sporet, og der er ingen garantier for at den næste opgave kommer i hus – ingen back up, fortæller Sofie Worm Tighe om det at starte som selvstændige.

For at imødekomme deres udfordringer har de allieret sig med flere kompetente erhvervsfolk, som hjælper med sparring og rådgivning omkring driften af virksomheden. I den forbindelse har de også ansøgt hjælp fra Sparringspartnerne.

– Vi havde en stand på karrieremesse på RUC, hvor Anders kom i kontakt med Sparringspartnerne –  så gik det hurtigt – de lavede en ansøgning på Sparringspartnernes computer og matchede os op med en sparringspartner, fortæller Emilie Eie Christensen.

I marts 2015 blev sparringspartner Mogens Birch-Larsen tilknyttet TeamKompagniet. Han har engageret sig i virksomheden. Han har hjulpet med alt fra forretningsudvikling, salg, produktbeskrivelse til opgavefordeling.

– Vi gik fra at være tre ’direktører-for-det-hele’ til at have udvalgte projektområder. Det har givet meget mere klarhed og mindre forvirring. Det er virkelig lærerigt at få en erfaren sparringspartner, som har et helt andet overblik over virksomhedsdrift, end vi har. Samtidig er det også en god motivation at mødes med en sparringspartner jævnligt, som forventer at vi for eksempel har arbejdet på forretningsplanen. Forløbet har været rigtig positivt. Mogens har hjulpet os til at styre uden om de fleste begynderfejl. Han er meget engageret og nysgerrig på vores arbejde, og så er han velforberedt. Hans viden er guld værd for os, og vi er blevet mere professionelle. Vi har fundet ud af at hvis vi vil nogle ting, skal vi satse, fortæller Anders Thise Holm om sparringsforløbet med Mogens Birch-Larsen.

Satset har de og i dag arbejder de tre partnere fuldtid i virksomheden.