I knap et år har Kasper Børs Petersson fra Zebla Sportspleje været tilknyttet Sparringspartnerne og har haft Niels Buchholst som sparringspartner. Vi mødte ham i dagene op til CPH Marathon, hvor der var messe i Spartahallen på Østerbro.

Der var gjort klar til de næsten 12.000 løbere, som kom forbi for at hente nummer inden CPH Marathon den 24. maj 2015. Zebla Sportspleje var stillet op for at tage imod de mange potentielle tekstboks - zeblakunder der kom forbi. Kasper Børs Petersson er ejer af Zebla og stod på første parket ved messen.

– Jeg er her primært for at skabe kendskab til produkterne og for at møde nye kunder, fortæller han.

Zebla Sportspleje startede i 2010 med Zebla Lugtfjerner – en spray som fjerner dårlig lugt fra sportssko, tasker og andet sportsudstyr. Senere kom Zebla sportsvask og der er nu udviklet en hel serie af sportsplejeprodukter, som sælges hos forhandlere i hele Danmark samt i flere dele af Norden og Grønland.

I 2014 tog Kasper Børs Petersson selv initiativ til at få en sparringspartner:

– Jeg havde en anden sparringspartner, fra et netværk som lukkede ned. Så fandt jeg Sparringspartnernes hjemmeside og kom i kontakt med Niels Buchholst.
Når man er alene om tingene er der meget der skal ordnes og man går i gang med ti ting på én gang. Niels har tilføjet noget mere struktur og hjælper med at prioritere tingene. Der er stadig en masse jeg ikke har prøvet endnu. Niels har prøvet de fleste ting og jeg har draget stor nytte af hans erfaring, det sparer mig for en masse fodfejl og en masse penge, fortæller han.

Det store netværk har også åbnet mange døre, som ellers kunne have været svære at komme igennem. En af de ting Niels Buchholst har hjulpet med er blandt andet at etablere et samarbejde med Matas.

– Niels kendte en der har været i Matas i mange år og det gjorde det selvfølgelig nemmere at få en aftale. Matas har sagt ja til at tage Zeblas produkter ind. De skal foreløbigt sælges i 50 butikker og det bliver de butikker som i forvejen sælger flest sportsprodukter. Efter en prøveperiode på tre-fire måneder skal det gerne ud i alle Matas butikker og så bliver det min største kunde, fortæller han.

Ud over den store aftale med Matas, som stadig er undervejs, bliver Zebla Sportspleje blandt andet solgt i Intersports butikker i hele landet. Zebla sponsorerer også flere forskellige sportsudøvere, heriblandt professionel triatlet Michelle Vesterby og Team Riwal Cycling.

– Det er ikke alle af Zeblas ambassadører der er kendte sportsfolk. Der er flere løbeklubber og cykelklubber, som har store netværk i sportsverdenen og anbefaler Zebla til andre, fortæller Kasper Børs Petersson.

Virksomheden har udviklet sig meget det seneste år og Kasper Børs Petersson vil gerne fortsætte det gode samarbejde med sin sparringspartner.

– Jeg ville ikke have været foruden hans hjælp. Niels er utroligt engageret og interesseret i udviklingen af forretningen og jeg er positivt overrasket over at et gratis forløb kan give så meget. Når den gratis periode slutter overvejer jeg gerne at få Niels med i en form for bestyrelse, fortæller Kasper Børs Petersson om sit forløb med sparringspartner Niels Buchholst.