Den 28. april afholdt Sparringspartnerne det længe ventede årsmøde. Der var lagt op til en informerende eftermiddag med fokus på Sparringspartnernes DNA; at fremme vækst og udvikling i danske virksomheder.
Foto: Martin Håkan / CoverGanda
Formålet med årsmødet var at sætte fokus på udvikling og vækst, men ligeledes at tydeliggøre vigtigheden af sparring i virksomheder med vækstpotentiale. Formand Niels Buchholst indledte mødet med oplysningen at overlevelsesraten for danske iværksættervirksomheder er på 50%, det vil sige at halvdelen drejer nøglen inden for de første 3 år. I Sverige er overlevelsen 67% og med tilknytningen af en mentor stiger tallet til 88%. Dette fortæller os at sparringen gør en forskel.
Foruden Mette Neville, som fremlagde sine forskningsresultater fra Vidensforum for Små og Mellemstore Virksomheder, var der inviteret yderligere tre spændende oplægsholdere.
Dorthea Haldrup Nielsen har selv en baggrund som selvstændig erhvervsdrivende og er til daglig projektleder på programmet Go Grow på Copenhagen School of Entrepreneurship (CSE) ved CBS. Formålet med Go Grow er at hjælpe de studerende med at teste og validere idéer, koncept og forretningsmodel. Til dette bruges sparringspartnere og mentorer. Dorthea Haldrup havde medbragt en casevirksomhed til at fortælle om deres deltagelse i programmet.
Mads Bisgaard har deltaget i Go Grow og deltog på årsmødet for at fortælle om udbyttet af forløbet. Han er direktør i BRICpro, en virksomhed som etablerer forbindelse mellem erhvervskunder med behov for produktion og producenter ude i BRIC-landene, som kan levere efter ønskede normer. Mads Bisgaard og BRICpro har deltaget i Go Grow, og har modtaget sparring fra to mentorer. Sparringen har efter Bisgaards udsagn haft stor betydning for virksomheden og produktionen, og mentorerne har åbnet nye døre ved at inddrage deres egne netværk.
– Du sad ikke bare til møde med en bank nede på hjørnet, du sad sgu til møde med bankdirektøren, fortæller Mads Bisgaard om fordelen ved at have en mentor tilknyttet virksomheden.
Den negative erfaring er stadig erfaring
Dagens sidste oplægsholder, Morten Geschwendtner, var inviteret for at fortælle om sin erfaring som serieiværksætter. I dag er han direktør i OVG-PROXY, en virksomhed som specialiserer sig i rettighedsudnyttelse, omsætter for 60 mio. kroner og tjener penge. Men det er ikke altid gået den vej. Siden Morten Geschwendtner var 18 år har han startet mere end 20 virksomheder. Nogle er solgt, andre er lukket og fem af dem er gået konkurs. Derfor har han lært hvad der virker, men også hvad der ikke virker, når man starter egen virksomhed og han gav sit bud til opskriften på succes.
– Man skal fokusere på virksomhedens unikke fordele og gøre det, man er bedst til. Det handler om at ansætte kompetence på nøgleposterne, specielt på dem man ikke er dygtige til. Når man rykker op i næste division, kræver det også bedre spillere – hvis enkelte medarbejdere ikke kan følge den udvikling, er det tid til udskiftning, fortæller Morten Geschwendtner.
Virksomheden planlægger kraftig vækst over de kommende tre år.
Vi takker alle deltagere for et godt og spændende årsmøde og vi ser frem til endnu et begivenhedsrigt år.