I Tune på Østsjælland ligger Jema Autolifte A/S, en af de hurtigst voksende producenter af autolifte i verden. I knap et år har direktøren Kasper Petersen været i kontakt med Sparringspartnerne og formand og sparringspartner Niels Buchholst har taget del i en rivende udvikling.

Jema Autolifte A/S blev grundlagt i 2007 af familien Petersen. Kasper Petersen er oprindeligt uddannet automekaniker og det var et rent tilfælde, at han nu er direktør i en mellemstor international virksomhed i kraftig vækst. 

boks-jema-2– Min far og jeg er automekanikere og havde en anden virksomhed. Vi skulle egentlig bare bruge en autolift og dem der var på markedet var rigtig gamle og de var dyre. Så vi gik på nettet og fandt en liftfabrik i Kina. Vi bestilte en hel container, da det ikke kunne betale sig kun at købe én lift. Så jeg oprettede en hurtig hjemmeside for at sælge dem vi ikke selv skulle bruge. Inden containeren nåede til Danmark var liftene solgt, så der var et marked for det, siger Kasper Petersen.

Derfor valgte de at starte deres eget brand af autolifte, som i første omgang blev importeret fra andre fabrikker. I 2012 åbnede de egen fabrik i Kina, hvor de selv designer, udvikler og producerer lifte. Sidenhen har forretningen udviklet sig til en international virksomhed, med mere end 60 ansatte og med distributører i 12 forskellige lande. Senest er Finland kommet med på listen, og målet er 20 lande inden udgangen af 2015. Derfor har det også været positivt at have Niels Buchholst som sparringspartner.

– Vi vækster omkring 30% i år. Når man vækster så meget, vil man gerne det hele på den halve tid. Det er svært at sige nej, for det er jo tabt fortjeneste. Sparringen hjælper til at prioritere hvilket marked vi skal fokusere på. Vi kan drage mange paralleller til Niels’ forretning og bruge hans erfaring med eksport. Vi har blandt andet ansat en eksportsælger, en proces som Niels også har været inde over, fortæller Kasper Petersen om sparringsforløbet.

Kasper Petersen er en travl mand med en virksomhed i fremgang, og for at være nærværende for sine medarbejdere tager han til fabrikken i Kina en uge ad gangen hver måned. Derfor har det også haft stor gavn at have en sparringspartner, som kan hjælpe med at træde lidt væk og se virksomheden med andre øjne. I følge Kasper Petersen kan det være særligt gavnligt for enmandsvirksomheder, som sidder alene med virksomheden, men han understreger også at Niels Buchholst er en stor kapacitet for Jema Autolifte A/S.

– Det var egentlig meningen vi bare skulle have et enkelt møde, men Niels er jo en erfaren herre, så han kan bestemt give noget til mig som direktør, som jeg ikke får på samme måde, hvis jeg snakker med de andre på kontoret. Han er mere kritisk og har en stor erfaring inden for erhverv. Han har handlet med Kina og det er blandt andet derfor vi bruger ham. Det var ikke hvem som helst vi kunne have brugt, fortæller Kasper om sit sparringsforløb med formand Niels Buchholst.